Van Gogh Walk, Lambeth

Van Gogh Walk is a community street at the heart of efforts to ‘green’ the neighbourhood of Lambeth, South West London to encourage walking and cycling, and promote a friendly active community in the area where Vincent Van Gogh lived when he was in London in 1873. Van Gogh Walk is a reincarnation of Isabel Street SW9 and is a special outside space in an area of London where many people do not have their own garden. The landscaping celebrates the fact that a world famous artist lived here, and that he enjoyed walking, gardens and nature as a peaceful retreat from the hustle and bustle of the city. Hardscape supplied a mix of granite setts including Eaglet Red, Kobra, Royal White and Magma. Crystal Black granite was used for the Artscape features including curved walling and stepping stones.

The Resident group, Streets Ahead worked with Lambeth Council’s design team to create a communal outside space that would offer a cleaner, greener, safer community area. Contractors FM Conway were hired to carry out the transformation and regeneration of the award-winning area. Shape Landscape Architecture were responsible for design of planting and the majority of play elements.

Images courtesy of Haibat Abro.

Location

Lambeth