Private House, Goostrey, Cheshire

With the Jodrell Bank Observatory looming gracefully in the distance this stunning ‘out of this world’ new build contemporary family dwelling sits in a beautiful rural setting in the heart of the Cheshire countryside near Goostrey.

The brief to Matthew McNulty Architects of Manchester was to open out the views to the landscape, design fluid spaces within every room of the house, frame views to the surrounding countryside and create an open and light interior ensuring each space had a connection to the garden, linking external materials internally, to create a relaxed synergy with the outside.

The plan centred around a double height central atrium with a set of 5.5m high glazed pivot doors giving a dramatic connection to the garden.

Beautifully flamed and fossil-finished Carlow Irish Blue Limestone paving and walling stone was chosen and supplied by Stockscape together with Crystal Black granite plinths and edgings to complement the landscaping. A truly magnificent execution and accomplishment has concluded, with natural elements blending perfectly with modern build technology, creating a ‘Grand Design’ in its own realm and sphere.

Location

Goostrey, Cheshire

Client Team

Architects: Matthew McNulty Architects, Manchester
Client: Private